Over Psychologen

Heel makkelijk

‘Moet ik in therapie?’ – veel mensen met klachten en problemen vragen het zich af. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: zodra je jezelf deze vraag stelt is het nuttig om eens bij een psycholoog langs te gaan.

Maar ook lastig

Het is wel begrijpelijk dat je aarzelt. Veel mensen doen dat. Je vraagt je af of jouw gevoelens, emoties of gedrag wel écht het probleem zijn. Omdat je niet weet hoe een ander zich van binnen voelt.

En daar gaat het nu net om. Jij bent de enige meetlat waarlangs je jouw kwaliteit van leven kunt beoordelen. Daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. Als je vast zit, zit je vast; als je pijn hebt, heb je pijn; en ga zo maar door. En als dat zo is, dan moet je er wat aan gaan doen. Niet alleen, maar samen met een psycholoog.

Ik wil je op het hart drukken om niet te lang rond te blijven lopen met de twijfel of je wel naar een psycholoog moet. Ga. Want een innerlijke klacht is hetzelfde als eentje aan de buitenkant: als je er niks aan doet wordt erger.

Neem dus die verantwoordelijkheid en geloof in jezelf (en in je eigen kracht)!

In mijn praktijk in Rotterdam werk ik vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. De therapeut ‘doet’ niet veel meer dan je laten zien wat je doet, hoe je je gedraagt, vaak zonder dat je je hiervan bewust bent . Voor veel mensen is dat een eye-opener. Voor bijna iedereen is het even confronterend.

Je krijgt jezelf te zien. De psycholoog zet op die manier processen van inzicht aan, je begrijpt jezelf beter, je leert wie je kunt zijn, je leert roeien met de riemen die je hebt.

Deze manier van therapie kan soms indrukwekkend zijn, niet altijd even leuk, maar met geweldig resultaat én vrijwel onmiddellijk effect.

Contact met Psycholoog Rotterdam

Wij zijn telefonisch te bereiken op 010 307 0091. Al onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en kunnen je zo goed helpen met het vinden van de juiste hulp. De meeste psychologen in Rotterdam hebben geen wachtlijst, dus je kunt snel aan de slag. Ook kunnen wij afspraken inplannen bij de psycholoog – wij helpen jou!