Angstklachten behandeling bij Psychotherapie Rotterdam

Leven in angst

Als je bang bent, en je weet wel dat je niet bang hoeft te zijn, als je logisch nadenkt. Maar toch. Je bent bang. Sterker nog, je bent bijna de hele tijd bang. Je richt je leven in op je angst. Je gaat er dingen voor laten. Je gaat er zelfs dingen voor uit de weg. Alles wordt bepaald door deze angst. Je raakt je vrienden kwijt, je kunt niet meer naar je werk. Uiteindelijk heb je alleen nog maar je angst.

Angsten in soorten en maten

  1. De gegeneraliseerde angststoornis.
    Je piekert, je bent de hele tijd bezorgd. Terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Maar toch. Je bent bezorgd. Maar je spreekt je allang niet meer uit, bang om een zeur gevonden te worden. Je sluit je af, alleen met je gepieker.
  2. Dwang of obsessieve compulsieve stoornis.
    Je hebt niet alleen angsten, maar bent ook geobsedeerd met bepaalde gedachten of handelingen. Je kunt bijvoorbeeld niet ophouden met het hebben van bepaalde negatieve gedachten, je bent er door opgeslokt. Of je moet de hele tijd dezelfde handelingen uitvoeren (denk aan smetvrees of wasdrang).
  3. De fobie.
    Een fobie is een gerichte angst. Bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. En net als met alle angstklachten snap je dat het niet ‘redelijk’ is. Maar toch… Probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.

Online therapie

Angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: online therapie.

Heb je vragen over angst?

Neem dan even een kijkje op het angst forum: www.angstpsychologen.nl.
Je kunt hier anoniem je angst vragen stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen.

Contact met Psycholoog Rotterdam

Wij zijn telefonisch te bereiken op 010 307 0091. Al onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en kunnen je zo goed helpen met het vinden van de juiste hulp. De meeste psychologen in Rotterdam hebben geen wachtlijst, dus je kunt snel aan de slag. Ook kunnen wij afspraken inplannen bij de psycholoog – wij helpen jou!